Royal Wings

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in en om Lara, Antalya

Lara is een badplaats niet ver buiten Antalya en wordt dan ook wel als district van deze stad beschouwd. Lara is een van de meest populaire toeristenbestemmingen aan de Turkse Rivièra met zijn vele hotels in bijzondere ontwerpen, uiteenlopend van een hotel in de vorm van het schip de Titanic, tot een hotel gebouwd in de vorm van het Kremlin. Maar voor bezienswaardigheden moet je toch voornamelijk in en rondom Antalya zijn, want deze stad heeft veel meer te bieden dan alleen maar toeristische hotels.
Antalya is een stad met een lange historie , nadat de stad in de 2e eeuw voor Christus werd gesticht als een havenstad. De stad werd vervolgens onderdeel van het Romeinse Rijk en werd daarna veroverd door de Seltsjoeken en verolgens de Osmane, die het in de 14e eeuw in handen kregen, waarna de stad in 1923 onderdeel werd van Turkije. In en rondom de stad zijn dan ook nog vele overblijfselen te zien van deze periodes met onder meer Romeinse bouwwerken en ruïnes.

Termessos

Vlakbij Lara, ten noordwesten van Antalya, ligt de oude stad Termessos. De stad ligt op een hoogte van 1050 meter tussen twee kliffen in, waarmee het goed werd verdedigd tegen aanvallen van buitenaf. De stad is mogelijk na een verwoestende aardbeving verlaten. Je ziet hier nog restanten van de verdedigingsmuren, het theater, het gymnasium, de tempel van Artemis en de necropolis.

Düden en Kursunly Watervallen

Op een half uur rijden buiten Lara vind je de Düden Watervallen. Deze vallen niet zoals gebruikelijk van een berg naar beneden, maar storten vanaf de kust rechtstreeks omlaag de zee in.
De watervallen zijn onderverdeeld in de Onderste Düden Waterval en Bovenste Watervallen. Bij de bovenste watervallen kun je achter de watervallen langslopen, wat erg indrukwekkend is. Ze zijn ongeveer 28 m hoog. De Onderste Watervallen zijn de plek waar de rivier zich vanaf 40 m hoogte in de zee stort.
Een andere indrukwekkende waterval in dit gebied is de Kursunly waterval. Alhoewel de waterval zelf kleiner is, is het meer dat er onder ligt zeer indrukwekkend door zijn prachtige blauwe kleur. Beide watervallen zijn tegen een kleine betaling toegankelijk. Je mag er niet zwemmen, maar kunt er wel heerlijk picknicken. Het is aan te raden om er ’s ochtends heen te gaan, aangezien het hier ’s middags erg warm kan zijn.

Hierapolis-Pamukkale

De naam Pamukkale betekent Katoenpaleis en als je het bijzondere landschap ziet dat zich hier voor je uitstrekt, dan begrijp je waarom: het water dat vol zit met calciet heeft hier een surrealistische uitziende omgeving gecreërd, bestaande uit mineraalbossen en versteende watervallen.
Hierapolis was een oude Griekse stad, waarvan de ruïnes grenzen aan Pamukkale. Je vindt hier nog de ruïnes van het theater, de hoofdstraat, Romeinse baden, necropolis, en de tombe van de apostel Philip, een van de twaalf discipelen van Christus. Daarnaast vind je hier de heetwaterbronnen van Hierapolis, die dagelijks veel bezoekers trekken.

Kaleici centrum en haven

Zoals eerder aangegeven op deze website beschikt Antalya over een oud stadsdeel genaamd Kaleici. Je vindt hier vele leuke straatjes met prachtige houten huizen, waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Er zijn veel winkeltjes en restaurants te vinden met lokale producten en gerechten. Daarnaast is er een prachtig uitzicht over de haven en de zee.

Gezonken stad van Kekova, Demre en Myra

Vaak gecombineerd in een dagtocht, kun je deze bijzondere drie oude steden bezoeken. De stad Kekova. Hierbij bezoek je per boot de gezonken stad van Kekova, die in de 2e eeuw na Christus werd verwoest door een aardbeving. De overblijfselen van deze stad liggen onder water en je kunt hier snorkelen en eventueel duiken om ze te bekijken. In Myra zie je de ruïnes en overblijfselen van het oude Griekse amfitheather en de Lycische graftombe. De heilige Sint Nicolaas, waarop onze Sinterklaastraditie is gebaseerd, was de bisschop van Myra. Zijn kerk is te vinden in Demre, waar hij lange tijd woonde en ook zijn laatste rustplaats is te vinden.

Kaputaş Beach

Behalve het prachtige lange zandstrand van Lara beschikt Antalya over nog een aantal schitterende stranden. Kaputaş Beach is bekend om de prachtige blauwe kleur van de zee en het zeer fijne en witte zand, wat toch echt het ultieme vakantiegevoel bij iedereen zal oproepen zodra je hier met je blote voeten overheen loopt!

De stadsmuren en Poort van Hadrianus

Zoals eerder vermeld kent Antalya een lange historie en vind je in de hoofdstad van deze regio nog vele prachtige overblijfselen terug van de culturen die hier lange tijd de dienst hebben uitgemaakt. Zo zijn de oude stadsmuren en met name de Poort van Hadrianus, die werd opgericht ter ere van het bezoek van deze Romeinse keizer aan de stad, een indrukwekkend aanzicht. De poort was lange tijd afgeschermd door een deel van de stadsmuur, waardoor deze in zeer goede staat in gebleven.

De Antalya Marina

Deze commerciële haven ligt op ongeveer 10 km van het stadscentrum van Antalya en biedt een rustige setting, waar je vissersschepen en indrukwekkende jachten kunt bewonderen in de haven. Je kunt hier genieten van de vele kleine cafeetjes voor een lekker kopje Turkse koffie of thee, terwijl je uitkijkt over de prachtige haven. Het oude stadscentrum van Kaleici ligt hier vlakbij.

Side

Mocht je erg geïnteresseerd zijn in de oude Griekse en Romeinse ruïnes, dan is een bezoek aan de kustplaats Side een aanrader. Deze oude havenstad, waar zich nu veel resorts bevinden, ligt op ongeveer 63 km van Lara. Je vindt hier prachtige overblijfselen van een amfitheater dat plaats bood aan 15.000 mensen, en de tempel van Apollo.

Antalya Archeologisch Museum

Als je na het bezoeken van diverse ruïnes in de omgeving meer wilt weten over de historie van deze streek en de diverse culturen die hebben geleid tot het ontstaan van de stad Antalya en de vele steden en dorpjes in deze streek, dan is een bezoek aan het uitstekende Archeologische Museum van Antalya zeker de moeite waard. Het is een van de grootste musea in Turkije en je vindt hier een indrukwekkende collectie aan kunstwerken en artefacten in de 13 hallen die het museum huisvest, waaronder vele prachtige Griekse en Romeinse beelden.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 593 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen