Royal Wings

Omgeving

Lara ligt in de regio van Antalya. Antalya zelf is een erg leuke stad om te bezoeken. Lara is zelf erg mooi om zijn zandstranden, maar verder valt er niet heel veel te doen. Je kunt wel wat winkeltjes op de boulevard tegenkomen, maar verder zijn het vooral luxe hotels die gebouwd zijn om de toeristen tegemoet te zien. Wil je echt cultuur opsnuiven of meer van Turkije weten? Dan zal je er iets meer op uit moeten trekken. Wat je kunt doen lees je hier.

Een dagje naar Antalya

In Antalya is het rond het middaguur al gezellig druk op terrasjes en in de winkeltjes. De bezienswaardigheden trekken dagelijks duizenden mensen uit hotels in de omgeving. Volgens de Turken zelf is Antalya één van de mooiste plaatsen van Turkije en is daarom ook een populaire nationale vakantiebestemming. Bars, restaurants en cafés zijn tot midden in de nacht geopend. Antalya heeft een bruisend nachtleven met gemixte nationaliteiten en trekt internationale dj’s. De groene omgeving, bergen en wandelpaden in de regio van Antalya trekken veel wandelaars. Op hoge punten kun je een adembenemend uitzicht ervaren over de oude havenstad, het strand en de zee. Ook heeft de stad een aantal musea die historieliefhebbers graag zouden willen bewonderen.

Zoek de geschiedenis op

Turkije heeft veel meegemaakt door de jaren heen en dat zie je terug in de cultuur en in de musea van het land. Zelfs de architectuur heeft nog overblijfselen van de geschiedenis. Als je naar een mooie omgeving in de buurt van Lara wilt gaan, breng dan een bezoek aan Termessos. Termessos in een oude stad die aan de voet van de berg Solomus ligt. Deze bijzondere stad kent nog oude stadsmuren en ruïnes waarin je kunt zien hoe het hier vroeger geweest moest zijn. De Romeinse overblijfselen zijn redelijk intact en de entreeprijs is maar € 1,50.

De watervallen van Kursunlu

Op ongeveer 25 kilometer van het Royal Wings Lara hotel liggen de watervallen van Kursunlu. Deze prachtige watervallen liggen in het park die dezelfde naam draagt: Kursunlu park. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: een verscheidenheid aan vogels, die door de prachtige natuur van het park vliegen. Mooie bomen in de bossen om een heerlijke wandeling in de middag te maken. De watervallen zelf zijn mooi om te zien. De watervallen zijn zo´n 12 meter hoog en komen uit in een meertje. Dit meer geeft je een betoverend gevoel, maar is niet om in te zwemmen.

Wees een waaghals!

Ben jij een echte waaghals? Een avonturier in hart en nieren? Dan spreekt raften je misschien wel aan. In de natuur van Antalya heb je de mooiste rivieren waar je door kunt raften. Je tocht kun je boeken bij een touroperator of bij de reisorganisatie bij wie je geboekt hebt. Je gaat een paar uur mee op een boot door de wilde wateren van Turkije. Het is gevaarlijk, het geeft je adrenaline en ondertussen bevind je je in een prachtige omgeving van bossen, wateren, blauwe luchten en zon. Een leuk uitje om met een groep te doen!

Golfen als een pro

Nooit geweten dat je in Turkije goed kunt golfen? Dan is dit je kans! Je hebt namelijk aan de kustplaatsen veel groene plekken waar je je als golfer prima wat dagen kunt vermaken. Speciale golfclubs stellen zich open voor toeristen die zich een dagje willen vermaken. In het mooie landschap met uitzicht op de bergen of de zee wordt het golfen wel heel bijzonder.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 793 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen