Royal Wings

Weer & Klimaat

De badplaats Lara kent een mediterraan klimaat. Dit houdt in dat het vrijwel het hele jaar mooi weer is. Heerlijk voor de toerist om deze vakantiebestemming te bezoeken. De gemiddelde temperaturen liggen tussen de 20 en 30 graden. Dat is ideaal om op vakantie te gaan. Natuurlijk zitten daar wat schommelingen in als je praat over de winter- of zomermaanden. In de zomer kan de temperatuur snel stijgen naar 35 graden en in de winter daalt dit weer naar zo’n 15 graden.

Wel is het zo dat de zomers gemiddeld erg droog en warm zijn en de winters juist zacht en nat. Het schijnt dat er in de winter meer regen kan vallen dan wij Nederlanders gewend zijn. Toch schijnt de zon meer dan 300 dagen per jaar en dat maakt dit zo’n perfecte vakantiebestemming!

Daarnaast is Lara een prachtige plek dat bekendstaat om haar parelwitte stranden en helderblauwe zee. Zelfs als het wat kouder wordt, is het nog mooi om hier een strandwandeling te maken. Bedenk van tevoren goed van wat voor type weer je houdt. In het hoogseizoen komen de temperaturen snel boven de 30 graden, maar ben je het actief en sportief en wil je juist wat frisse lucht? Dan kun je misschien in het voor- of naseizoen gaan, wanneer de temperatuur tussen de 20 en 25 graden ligt. Het zeewater daalt nauwelijks in de winter, maar in de zomermaanden wordt de zee erg aangenaam met een graad of 25.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 793 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen