Royal Wings

Weer & Klimaat

Het klimaat

Het gebied waarin Lara ligt kent een warm Middellandse Zeeklimaat of mediterraan klimaat. Aangezien de meeste neerslag in de wintermaanden valt, zijn de zomers er op de enkele onweersbui na meestal warm en droog.

De beste periode om naar Lara te reizen is net als in de rest van de Turkse Riviera van mei tot oktober, waarin de temperaturen het beste zijn voor een strandvakantie. In onze zomermaanden juli en augustus kan het in Lara erg warm zijn en wel 33-35 ºC of hoger worden. Het wordt ook wel een vochtig subtropisch klimaat genoemd. De temperatuur van het zeewater kan in deze zomermaanden oplopen tot wel 33 tot 36 ºC.

Ook in juni en september liggen de temperaturen doorgaans boven de 30 ºC. Als je meer behoefte hebt aan wat koelere weersomstandigheden is het beter om eind mei tot begin juni of eind september-begin oktober te reizen, aangezien de temperaturen dan vaak onder de 30 ºC blijven. De laagste temperaturen van het jaar zijn in januari met een gemiddelde temperatuur van 13 ºC. De meeste kans op sneeuw in Antalya is dan ook in januari, alhoewel de neerslag meestal in de vorm van regen zal zijn.

De gemiddelde temperatuur over het gehele jaar ligt in Antalya rond de 17 ºC. Ook de maanden buiten de zomer om zijn aangenaam, zeker als je de hitte wilt ontlopen. Zoals gezegd liggen eind mei tot begin juni en tegen eind september de temperaturen rond de 25-28 ºC en ligt de temperatuur van het zeewater nog rond de 30 ºC. Daarmee is Lara, Antalya dan ook een ideale bestemming voor een zonnige vakantie van mei tot oktober. In oktober-november dalen de temperaturen tot zo’n 14-20 ºC, maximaal 25 ºC in oktober, waarmee het nog zeer aangenaam is.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 593 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen